210 9354588 - 693 7019896

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας, η άσκηση της οδοντιατρικής έχει αλλάξει και πλέον μιλάμε για ανώδυνη προσφορά οδοντιατρικής φροντίδας στα οδοντιατρεία.

Η εκπαίδευση και εξειδίκευση του παιδοδοντιάτρου, εμπλουτισμένη με γνώσεις παιδοψυχολογίας, εξασφαλίζει μοναδική γνώση και εμπειρία στην προσέγγιση του παιδιού. Η έμφαση στην πρόληψη των προβλημάτων της στοματικής υγείας στην παιδική ηλικία, δίνει τη δυνατότητα στον παιδοδοντίατρο να κάνει απλές και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμες εργασίες, που βοηθούν το παιδί να συνεργαστεί άνετα και έτσι αποφεύγονται πολύπλοκα και χρονοβόρα θεραπευτικά σχήματα.

Το οδοντιατρείο για παιδιά είναι ένας κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος, προσαρμοσμένος στις ανάγκες τους, ώστε να νοιώσουν άνετα και ευχάριστα και να απασχοληθούν δημιουργικά μέχρι τη στιγμή της εξέτασής τους. Η προσέγγισή του παιδιού από το προσωπικό του ιατρείου θα επιτρέψει στον παιδοδοντίατρο να οδηγήσει το παιδί στην οδοντιατρική καρέκλα, να του εξηγήσει με απλά και κατανοητά λόγια τη θεραπεία που πρόκειται να γίνει, δίνοντάς του την ευκαιρία να συνεργαστεί και να φανερώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Για μας, είναι μεγάλη πρόκληση η παροχή υψηλής ποιότητας οδοντιατρικών υπηρεσιών ανώδυνα και με συναισθηματική προσέγγιση. Η εφαρμογή τεχνικών λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας (έκφραση προσώπου, τόνος φωνής, στάση σώματος, οπτική επαφή, κα), ανάλογα την ηλικία του παιδιού και του επίπεδου της συναισθηματικής του νοημοσύνης, έχουν σαν στόχο τη θετική ενίσχυση της συμπεριφοράς του. Μια τέτοια ενίσχυση μπορεί να είναι και η επιβράβευσή του με ένα δωράκι, για την προσπάθεια που έχει καταβάλει, μετά το τέλος της συνεδρίας.

Η ολοκλήρωση των εργασιών, με καλή συνεργασία και συνεννόηση, ενισχύει τους δεσμούς εμπιστοσύνης του παιδιού με τον παιδοδοντίατρο και διασφαλίζει τη θετική του στάση για το μέλλον. Η μεγαλύτερη χαρά και ηθική ικανοποίηση για μας είναι όταν βλέπουμε ένα παιδί να φεύγει από το ιατρείο ενημερωμένο στα θέματα της στοματικής του υγείας, απαλλαγμένο από φοβίες και οδοντιατρικά προβλήματα, με το χαμόγελο και έκδηλη την πεποίθηση ότι τα κατάφερε.

Η σωστή προσέγγιση του παιδιού διαμορφώνει αυριανούς ενήλικες, με ενδιαφέρον για τη διατήρηση της στοματικής υγείας σε όλη τους τη ζωή.

Newsletter

Επικοινωνια

mapΕλ. Βενιζέλου 81, Νέα Σμύρνη 17123

map 210-9354588

Social Media